Terenuri sportive

Terenurile cu gazon natural sunt destinate utilizării frecvente pentru diverse sporturi, atât de echipă, cum este cazul fotbalului, cât și pentru sporturile individuale, cum este cazul terenurilor de tenis. Gazonul natural se utilizează și pentru construcția suprafețelor sportive destinate relaxării, cel mai adesea în cazul terenurilor de golf.

Asset 396 1
Gazonul natural reprezintă cea mai utilizată și cea mai apreciată suprafață pentru găzduirea competițiilor oficiale, atât cele organizate intern, cât și cele organizate de către federațiile internaționale.

Construcția și amenajarea unui teren destinat activităților sportive este caracterizat de implementarea etapizată a unor acțiuni obligatorii pentru a avea ca rezultat final un teren sportiv de cea mai bună calitate pentru o perioadă îndelungată.

01

Proiectarea terenului sportiv sau verificarea și validarea proiectului existent.

Un prim pas este reprezentat de analiza proiectului existent sau întocmirea de către un specialist în proiectarea terenurilor sportive a unui proiect pe baza căruia se construiește efectiv noul teren. Pentru orice fel de teren sportiv, existența unui proiect este obligatorie.
gazon sportiv 7

02

Îndepărtarea părții superioare a solului sau decopertarea.

În vederea realizării unui teren sportiv calitativ, eliminarea substratului existent și înlocuirea lui cu un substrat care garantează o dezvoltare optima este absolut necesar. Un substrat cu un PH optim garantează nu doar un gazon natural sănătos, dar și o drenare eficientă a apei.
gazon sportiv 2

03

Realizarea sistemul de drenaj.

Un sistem de drenaj bine realizat are rolul de a elimina surplusul de apă din sol și de a păstra o umiditate optimă la nivelul sbstratului. Sistemul de drenaj are un rol-cheie in meținerea calității gazonului pe întreaga lui durată de utilizare.
gazon sportiv 5

04

Realizarea sistemul de irigatii.

Realizarea unui sistem de irigatii reprezintă etapa esențială pentru garantarea unui teren sportiv de înaltă calitate. Un sistem de irigație performant garantează supravegherea udării gazonului prin procese automatizate și controlate de la distanță.
gazon sportiv 10

05

Realizarea sistemului de încălzire.

Păstrarea gazonului în stare de vegetație și pe perioada sezonului de iarnă necesită un sistem de încălzire performant. Încălzirea terenurilor sportive se poate realiza atât prin agent termic cât și prin încălzire electrică. Sistemul de încălzire permite respirația gazonului și crearea unui mediu propice dezvoltării.
gazon sportiv 1

06

Substratul și nivelarea acestuia.

Substratul reprezintă un element obligatoriu ce influențează în mod direct creșterea și dezvoltarea gazonului. Un substrat optim trebuie să fie permeabil pentru a permite drenarea apei. Odată realizat amestecul de substrat, se utilizează un greder cu laser pentru a obține o suprafață nivelată, in funcție de cerințele terenului sportiv.
gazon sportiv 6

07

Montarea rulourilor de gazon.

Sistemul cel mai rapid şi mai eficient pentru realizarea unui covor de iarbă este reprezentat de sădirea unui covor verde precultivat, comercializat de regulă sub formă de rulouri. Montarea rulourilor de gazon este o metodă foarte rapidă, montarea realizându-se cu un echipament modern și profesionist, un teren de fotbal de dimensiuni standard putând fi renovat in termen foarte scurt, până în două săptămini.
gazon sportiv 9

08

Mentenanța terenurilor sportive.

Mentenanța terenurilor de fotbal, golf, tenis sau a altor terenuri de joc cu suprafața de gazon natural se face cu utilaje speciale pentru intreținerea gazonului si anume: mașini de scarificat, mașini de tuns gazonul, trimmere cu fir pentru marginile ierbii, dispozitive profesionale pentru imprăștierea îngrășămăntului pentru gazon, tractorașe speciale de gazon, etc. În cazul terenurilor ce se află în interiorul stadioanelor închise, un aspect important îl reprezintă lipsa luminii. Pentru rezolvarea acestei probleme se poate utiliza o instalație de fotosinteză special concepută pentru acoperirea acestei nevoi a gazonului.
gazon sportiv 4
Eco Garden Construct are întotdeauna o viziune de ansamblu asupra întregului proiect. În fiecare etapă a proiectului, lucrăm îndeaproape cu beneficiarii nostri astfel încât rezultatul final să fie identic cu proiectul preliminar , respectând termenele asumate și bugetul alocat. Vă puteți baza pe experiența noastră pentru obținerea unor terenuri sportive la cheie, construite după cele mai inovative metode, cu utilaje moderne și personal competent, la cele mai bune standarde calitative.

Descoperă proiectele noastre!

Asset 330

Vino sa discutam
detaliile noului tau
proiect!

Expertii nostri iti stau la dispozitie cu toate detaliile de care ai nevoie pentru a incepe un proiect nou. Ofera detaliile terenului sportiv si noi revenim cu proiectul tau definit complet.