Domeniu Public

Amenajările peisagistice aduc natura mai aproape de mediul în care trăim. Calitatea vieții umane este direct influențată de mediul în care omul locuiește, lucrează sau se relaxează. Amenajarea peisagistică a spațiilor verzi are un rol extrem de important în procesul de organizare arhitecturală, de design interior și ambiental, deoarece, pe lângă rolul său decorativ, influențează semnificativ nivelul de susținere și adaptare psiho-socială și comportamantală a oamenilor.

domeniu public b
plant leaf combined light dark

Parcurile publice pot include zone destinate practicării sporturilor, terenuri de joacă, zone cu vegetație similară cu parcurile dendrologice. Tehnica de astăzi ne oferă resursele realizării în timp scurt a celor mai complexe amenajări. Aceste lucrări peisagistice contribuie la ridicarea calității vieții. Nici un ban nu este cheltuit degeaba dacă aceasta contribuie la realizarea unor zone verzi care ne fac mediul de viață mai plăcut, sănătos, ferit de poluare, și cât mai biodivers.

Școlile, grădinițele, campusurile universitare sunt instituții care in simbioză cu natura asigură un cadru în care procesul educațional se poate desfășura in condiții mai bune. Instituțiile religioase, cimitirele reprezintă alte repere care trebuie incadrate in conceptul de amenajare peisagistică urbană.

Un oraș verde este caracterizat și de aliniamente stradale în care copacii și plantele reprezintă un mod de viață, iar sensurile giratorii sunt mai mult decât o simplă construcție care ajută la fluidizarea traficului. Amenajarea peisagistică urbană implică mult verde in beneficiul comunităților

Reconstructia ecologica

reconstructie ecologica background

Reconstrucția ecologică a zonelor afectate de intervenția omului, sistematizarea cursurilor de apă, înființarea perdelelor ecologice de-a lungul șoselelor sunt de asemenea aspecte care susțin calitatea vieții

Potențialul pe care îl au spațiile verzi autosustenabile de a ne îmbunătăți sănătatea și bunăstarea este din ce în ce mai recunoscut, atât în știință, cât și în politică. Spațiile verzi autosustenabile accesibile sunt deosebit de importante pentru copii, persoanele în vârstă și pentru întreaga comunitate.

Oamenii își folosesc spațiile verzi locale pentru exerciții fizice și interacțiuni sociale, pentru relaxare și refacere mentală.

Beneficiile variază de la reducerea riscului de obezitate la copii, la o mai bună sănătate cardiovasculară și rate mai mici de depresie la adulți. Parcurile, copacii și spațiile verzi sustenabile îmbunătățesc calitatea aerului, reduc zgomotul, temperează temperaturile în perioadele caniculare și stimulează biodiversitatea în peisajele urbane și rurale.

Amenajeaza inteligent cu eco garden construct.

Asset 330
plant leaf light green

Ce putem face pentru comunitățile locale?

parcuri si locuri de joaca
cimitire si institutii religioase
perdele forestiere
unitati de invatamant new img
amenajare stradala domeniu public
sistematizare cursuri apa
ALINIAMENTE STRADALE si SENSURI GIRATORII
reconstructie ecologica