In cei peste 10 ani de când construim spații verzi am înțeles un lucru simplu:
Nevoile familiilor și a comunităților locale în materie de spații verzi sunt diverse și necesită soluții personalizate și calitative.
Indiferent că discutăm despre amenajarea peisagistică a grădinilor urbane pentru persoane fizice până la montajul și mentenanța gazonului arenelor sportive, echipa Eco Garden Construct parcurge toate etapele necesare realizării unui proiect sustenabil.
De la realizarea infrastructurii terenului, instalarea sistemelor de irigații și iluminare, și până la lucrări de gazonare, plantare și amplasare a elementelor decorative, creăm și reamenajăm grădini pline de farmec și armonie, parcuri ingrijite si locuri de joacă sigure.
Echipa de profesionisti in coordonare si amenajare spatii verzi si gradini.
Suntem convinși că un client nu caută o companie de prestări servicii care doar bifează punctele din „lista de sarcini” și trece la următorul proiect.
Un client iși dorește o echipă de profesioniști care înțelege că există sute de detalii care trebuie coordonate pentru a vă amenaja și intreține grădina sau spațiul verde de acasă.
Serviciul de amenajări peisagistice cuprinde o serie de activități interdependente ce asigură atât calitatea și sustenabilitatea rezultatului final cât și menținerea acestuia în timp. Cu ajutorul serviciilor complete de amenajare grădini și spații verzi, transformăm exteriorul casei într-un mediul ideal de petrecere a timpului liber, care te apropie de natură, îți oferă relaxare și bună dispoziție.
Proiectele de amenajare peisagistică, indiferent de dimensiunea lor, necesită coordonare, resurse și timp. În cei peste 10 ani de activitate, am acumulat suficientă experiență pentru a construi spații verzi sustenabile dedicate nevoilor comunității. Am construit și amenajat grădini urbane, parcuri frumoase și spații verzi în care oamenii să se regăsească și să se relaxeze.
De la consultanță, amenajarea propriu-zisă până la instalarea sistemelor de irigații și lucrările de întreținere, Eco Garden Construct asigură necesarul de acțiuni pentru a crea și menține un spațiu verde plăcut, cu funcționalități adaptate nevoilor tale.
În procesul de amenajare peisagistică ținem cont de toate detaliile viitorului tău spațiu verde, incluzând plante, elemente decorative, roci și pietre ornamentale, jardiniere exterioare, paravane sau pontoane funcţionale şi de înfrumuseţare, mobilier de grădină, loc de joacă pentru copii și toate elementele necesare pentru u proiect reușit.
Misiunea noastră este imbunătățirea calității spatiilor verzi publice si private prin servicii complete de amenajare peisagistică.
02
Însămânțare și
hidroînsămânțare
gazon
Gazonul este alegerea ideală dacă iți dorești o grădina verde și îngrijită. Există două variante prin care se pot înființa suprafețe de gazon: prin însămânțare directă respectiv prin tehnica hidroinsămânțării.
Tipuri:
Cele mai întâlnite tipuri de gazon sunt RayGrass englezesc, Agrostis, Poa, Festuca. În funcție de utilizarea sa, tipurile de gazon se împart în următoarele categorii:
Gazonul are un rol important în arhitectura zonelor de recreere și agrement pentru că pune în valoare toate celelalte elemente vegetale din grădină – flori, arbori și arbuști – și crează o armonie vizuală între acestea. O grădină acoperită cu gazon îngrijit este veselă, armonioasă și echilibrată.
Înființarea suprafețelor de gazon prin însămânțare directă presupune parcurgerea următoarea etape:
stabilirea zonei de plantare, curățarea solului, fertilizarea solului, nivelarea terenului, semănarea semințelor, încorporarea semințelor în sol, tăvălugirea solului și irigarea solului însămânțat.
Procesul de hidroânsămânțare presupune amestecarea semințelor de gazon cu apă în utilajul performant de hidro-însămânțare, după care amestecul este pulverizat uniform pe suprafața solului. Tehnologia de hidro-însămânțare a apărut prima dată în Statele Unite, iar în prezent este folosită la nivel modial pentru că oferă o instalare rapidă a gazonului, fiind singura tehnologie care este folosită pentru inierbarea terenurilor în pantă , versanților abrupți contribuind la prevenirea eroziunii solului.
03
Montare rulouri
de gazon natural
Sistemul cel mai rapid şi mai eficient pentru realizarea unui covor de iarbă este reprezentat de sădirea unui covor verde precultivat, comercializat de regulă sub formă de rulouri. Succesul crescător a tehnicii de sodding sau a transplantului covorului de iarbă precultivat îşi are fundamentele în dificultăţile ce apar la diferite nivele la sădirea covorului de iarbă prin metodele descrise anterior.
Ca un prim avantaj pentru utilizatorul final, operaţiunile delicate de propagare şi apărare fitosanitară sunt transferate sub controlul direct al Eco Garden Construct, care pe lângă faptul că adoptă o gestionare profesională a tuturor aspectelor, dispune de cele mai bune sisteme mecanizate specializate, în măsură să furnizeze standarde crescute de proces și produs.
04
Sisteme de irigații
Plantele din grădina ta au nevoie de câteva lucruri esențiale: lumină, apă, nutrienți și protecție în fața dăunătorilor. Dintre toate, lumina și apa sunt esențiale. Dacă nu prea poți face mare lucru în privința luminii, cu excepția găsirii unei zone fără multă umbră, asigurarea apei necesare plantelor stă doar în puterea ta. Și poți face acest lucru simplu, folosind o stropitoare sau un furtun, sau poți da plantelor exact câtă apă au nevoie, prin amenajarea unui sistem de irigare în grădină. Mai mult de atât, odată cu evoluția tehnologiei, sistemele de irigații moderne se pot automatiza, astfel că implicarea umană să fie minimă. Un sistem de irigație automatizat este soluția tehnică potrivită pentru orice tip de teren, fie că este utilizat pentru peisagistică, refacerea vegetației, evitarea eroziunilor sau a secetei terenului plantat. În plus, acest proces asigură un consum eficient al apei cu un cost de întreținere scăzut. Irigarea spațiului verde este importantă pentru întreținerea plantelor și gazonului.
Un sistem de irigații profesional presupune:
Eco Garden Construct iți pune la dispoziție soluții complete în realizarea și mentenanța sistemelor de irigatii atât pentru grădinile urbane cât și pentru spațiile verzi aflate pe domeniul public.
05
Alei pietonale
și pavaje
Grădinile urbane, parcurile sau spatiile verzi sunt incomplete fără aleile pe care să ne plimbăm în voie, savurând momentele de linişte şi admirând natura din jurul nostru. Realizarea unei alei pietonale presupune multe etape, cum ar fi încadrarea stilului în contextul architectural, identificarea traseului de parcurs, schiţa de bază a viitoarelor trasee, calcularea suprafeţelor respectiv alegerea materialului.
Betonul, piatra naturală, spărtura împreună cu pietrişul şi nisipul, cărămida şi lemnul sunt materialele pe care le puteţi avea în vedere pentru construirea aleilor pietonale. De asemenea, materialele pot fi combinate intre ele, astfel incât să rezulte alei personalizate. Amestecul de forme, texturi, culori si detalii duce la rezultate dintre cele mai spectaculoase.